Hej! Vi börjar veckan med en fräsch grön salladsbowl! Det var några dagar sedan jag bloggade och det skyller jag på både bloggtorka och andra uppdrag som tagit mer tid än planerat. Jag är lite av en tidsoptimist, det vet jag. Helgen tillbringade jag i Stockholm och även om det var en hel del jobb, så fyllde jag på med mycket positiv energi. Det blir så när man gör roliga uppdrag och har härliga människor omkring sig. Jag ska försöka samla ihop lite bilder från dagarna i Stockholm och visa er i nästa inlägg. FOTO: DIANA DONTSOVA Den här gröna bowlen bjöd på under Risentas presslunch i fredags. Den uppskattades mycket vilket jag är så tacksam för! Det var fler av gästerna som inte hade provat moringapulver tidigare. Moringa är torkade och pulveriserade blad som räknas till gruppen superfood. Den innehåller väldigt mycket antioxidanter, mineraler och vitaminer vilket gör dina smoothies, dressingar och juicer extra nyttiga. Tänk på att använda lite åt gången eftersom pulvret kommer i koncentrerad form. Jag hade den i avokadokrämen som serverades som en dressing till salladen. Testa den ikväll och njut nu av en grön superbalanserad bowl med frösotto i botten! Hur gott som helst! Kram Diana RECEPT: En salladsbowl med avokado- och moringakräm, 4 port 1 pkt frösotto (Risenta) 1 msk rapsolja 1 dl vitt vin (Går att byta mot 1 dl vatten) 4 dl vatten Gör så här: Hetta upp rapsolja i en panna. Fräs blandningen i 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt vin och låt koka in. Häll på vatten och småkoka i ca 15 minuter under lock, rör om och då. Topping: ½ avokado 1/3 zucchini (spaghettiform) 1-2 dl kokta ärtor salladsblad (bladspenat och ruccola) sugarsnaps salladslök 8 friterad padrons skivad lime svarta sesamfrö flingsalt Avokado- och moringakräm: 1 avokado 200 ml kokosmjölk, (½ burk) 2 msk olivolja ½ lime, saften en liten pressad vitlöksklyfta 1 tsk moringa (pulver) 1-2 tsk honung salt peppar Gröp ur avokadon och lägg i en bunke. Häll i olivolja och mixa med en stavmixer. Tillsätt resten och mixa ihop till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Serveras i en skål.