Hej! När det är sommar känns det alltid rätt med en matig sallad. Fräscha salladsblad ihop med något sött och salt är gott både som tillbehör eller som en lättare lunch. Idag serverar jag min fredagsbricka i ett rispapper med sallad, jordgubbar/kiwi, groddar och feta. Av någon anledningen blir salladen matigare när den serveras på det här viset. En kall yoghurtsås att doppa vårrullarna i och rätten blir komplett. Sen kan jag avslöja att det är väldigt roligt att göra dessa. Tips på andra fyllningar: avokado lax, räkor, kräftstjärtar matvete/quinoa groddar bönor, linser smaksatt ris olika frukter och grönsaker nötter FOTO: DIANA DONTSOVA Jag ser fram emot att laga dessa igen fast med en annan fyllning! Trevlig fredag till er alla! Kram Diana RECEPT: Vårrullar med jordgubbar, kiwi och feta, 4 pers 8 st rispapper (finns i vanliga matbutiker, kolla asiatiska hyllan) salladsblad 2 st kiwi 6 st jordgubbar 150 gr feta groddar ätbara blommor (krasse, penséer, maskros) några blad basilika (eller mynta) Dekoration: svarta sesamfrön Börja med att skölja och skiva upp frukt och grönsaker. Smula fetaosten. Lägg ett rispapper åt gången i ljummet vatten. Låt ligga i ca 30 sekunder eller tills det blir mjukt. Lägg över pappret på en torr handduk. Placera frukten i mitten. Sallad, feta, groddar och basilika lägger du i en rad nedanför frukten. Rulla ihop den som en burrito. Börja med att vika in kanterna från höger och vänster. Fortsätt med vika över nederdelen så den täcker salladen. Nu är det bara att rulla färdigt tills den går ihop. Placera färdiga risrullar på ett fat med lite is. Lägg över en fuktig handduk för att de inte ska torka ut medan du rullar resten. Serveras direkt! Yoghurtsås med smak av ingefära och basilika: 2 dl tjock yoghurt färskriven ingefära en näve basilika (eller mynta) 1/2 lime honung salt peppar Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt tills den ska serveras! RECIPE IN ENGLISH: Spring rolls with strawberries, kiwi and feta 8 sheets of rice paper lettuce 2 kiwis 6 strawberries 150 g feta sprouts edible flowers basil (or mint) Cut the fruit and all the veggies. Fill a large bowl or pan with warm water. Place one rice paper at the time. Let it soak until soft, for about 30 seconds. Put it on a dry towel. Place the fruit in a row in the middle. Then place the salad. feta, sprouts and basil in a row beneath. Now roll it like you roll a burrito. Fold the edges first and then the bottom. When this is done, roll it up. Put som ice on a plate and put the rolls on top. Take another wet tea towel and place it on the rolls so they will stay soft. Serve immediately! Yoghurt with ginger and basil : 1 cup of thick yogurt ginger handful of basil ( or mint ) half of a lime honey salt pepper Mix all the ingredients for the sauce. Place in refrigerator until being served. Enjoy!