Hej! Att tillaga spaghetti till middag är ganska vanligt, men däremot är det inte många som lagat pastasås på pumpa. En rätt som blir väldigt krämig och god. Idag finns det olika sorters pumpor att få tag på och det är en rolig råvara att jobba med i köket. Den funkar till både söt och salt mat. För min del så är jag uppvuxen med pumpa och främst den söta varianten. Hemma hos oss bakades det pumpakaka varje år när det var säsong. En kaka som påminner mycket om vår småländska ostkaka. I nästa inlägg bjuder jag er på en söt pumpapaj fast med en mördegsbotten. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Tills dess tycker jag att du ska testa den här rätten. Se till att fritera mycket salvia eftersom det är något ni kommer bråka om vid middagsbordet. Ja, så gott är det med friterad salvia. Har du ingen salvia kan du toppa med hackade valnötter. En pastarätt behöver inte vara avancerad för att den ska bli god. Just den här innehåller en del ingredienser men har du en god parmesan, chili och vitlök, ja, då kommer du långt. Om någon vecka ska jag till Milano och bevaka Barilla Pasta World Championship 2018. Ett event som jag var på förra året och åker mer än gärna tillbaka. Det är väldigt inspirerande att se kockarna som tävlar laga magiska pastarätter. Som svensk får jag så klart smaka på det svenska bidraget! Det är bara att samla inspiration till köket här hemma. Önskar er en härlig kommande vecka! Kram Diana RECEPT: KRÄMIG PASTASÅS MED PUMPA OCH SALVIA , 6 portioner spaghetti för 6 personer Sås: 1 pumpa, (ca 800 g med skal) 1 lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 0,75 dl vitt vin 2 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong en kvist rosmarin 1,5 dl grädde salt svartpeppar (ev. pastavatten) Friterad salvia: salvia, en kruka olivolja Topping: riven parmesan Beredning: Skala och skär pumpan i mindre bitar. Hetta upp olivoljan i en gryta och fräs på pumpa, hackad lök och vitlök. Häll på vitt vin och vatten. Rör om och lägg på en kvist färsk rosmarin. Låt småputtra under lock i ca 10 minuter eller tills pumpan är mjuk. Plocka bort rosmarinkvisten. Mixa pumparöran slät och häll i grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Hetta upp olivolja i en annan mindre kastrull. Lägg i salviabladen och fritera i ca 7 minuter eller tills de är frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Koka spaghettinal dente och spara lite av pastavattnet. (Koka pastannågon minut mindre än anvisningen på förpackningen.) Lägg över den kokta spaghettin i pastasåsen och blanda. Spä ut med pastavatten för lösare konsistens. Servera genast tillsammans med friterad salvia och riven parmesan. TIPS! Har du inte färsk salvia kan den ersättas med hackade valnötter! Eller varför inte både och?