Äntligen är det säsong för sparris och bor man i Lund, ja då är det Lundasparris som gäller. För min del får en sparrisrätt gärna vara enkel och låta den spela huvudrollen. Det är precis vad jag har gjort här! Saltad vispad ricotta i botten som toppas med stekt sparris, brynt smör, stekta pankosmulor och citronzest. Det här är en perfekt förrätt eller ett tillbehör till allt du grillar men även gott till en risotto. Är det säsong för sparris ska man passa på att äta så mycket man bara orkar. Samma gäller för de svenska jordgubbarna när de kommer. RECEPTSPARRIS MED VISPAD RICOTTA OCH SMÖRSTEKT PANKO50 g smör, brynt1 bunt grön sparrissmör att steka iVispad ricotta:125 g ricottanågra droppar citronsaftsaltSmörstekt panko:1 dl panko (japanskt ströbröd)en stor klick smörTopping:citronzestflingsaltev oxalis att dekorera medGör så här:- Börja med att bryna smöret. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta. Rör om och låt smöret småputtra tills det blir brynt och doftar nötaktigt.- Vispa ihop ingredienserna till ricottan. Smaka av med salt.- Stek pankosmulor i en stor klick smör tills smulorna blir gyllenbruna.- Skär eller bryt bort nedersta delen på sparrisen. Stek sparrisen hastigt runt om i smör.- Bre ut ricottan på ett fat. Toppa med sparris, brynt smör, pankosmulor, citronzest, flingsalt och oxalis. Servera!