Hej! Frågar du mig om en vardagsfavorit så säger jag min svampgryta med soltorkad tomat och dragon. Den placerar jag bland mina top 5 när det kommer till vegetarisk vardagsmat. En smakrik gryta som vi gärna äter med kokt ris och ruccola. Det bästa av allt är att ingen saknar köttet när jag lagar den här rätten. Det brukar vara min 13-årige son som gör det i vanliga fall. Tidigare gjorde jag rätten på fläskfilé men testade att byta ut köttet mot champinjoner och den blev ännu godare. Vilken vinst! På alla sätt och vis. När jag lagar vegomat så använder jag mig av grönsaker och baljväxter hellre än köttsubstitut. Det är godare och känns fräschare. Om du nu vill ha kött så kan du välja kyckling eller fläskfilé istället för bönor. Men jag tycker du ska testa det här receptet! Ett tips: Jag ogillar att laga mat efter jobbet när man är som tröttast och hungrigast. Vad jag ofta gör är att laga mat på kvällen i lugn och ro, någon gång runt åttatiden. Kastrullen får stå och svalna över natten, sen ställer jag in den i kylen på morgonen. På så sätt är det bara riset som ska lagas när man kommer hem och smaken på grytan är maxad. Det underlättar en hel del att göra så här. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Jag tycker verkligen du ska testa den här grytan! Önskar er en härlig dag! Kram Diana RECEPT Svampgryta med soltorkad tomat och dragon, 4 pers 500 gram champinjoner 1 lök 10 st soltorkade tomater i olja 3 vitlöksklyftor 3 dl matlagningsgrädde 1 buljongtärning, grönsak 1 burk kokta röda bönor, kidneybönor torkad dragon salt peppar Skär svampen i stora bitar, går bra att halvera. Fräs ihop med hackad lök och vitlök. Skär soltorkad tomat i strimlor och stek ihop med svampen. Tillsätt dragon och en buljongtärning. Häll i grädde och låt småputtra i 5-10 minuter. Lägg i kokta kidneybönor. Smaka av med salt och peppar. Serveras med kokt ris.