FOTO: DIANA DONTSOVA Just nu blommar många växter och örter med vackra ätbara blommor. Detta gäller bland annat krasse, timjan och gräslök. Idag har jag tagit vara på gräslökens lila blommor. De är väldigt vackra och helt perfekta att ha i en sallad eller till att dekorera vilken maträtt som helst. Jag valde att toppa min aubergine och kikärtssallad. Med tanke på att det inte varit grillväder ugnsbakade jag istället auberginen. SAmtidigt blandade jag en kikärtssallad på kokta kikärtor, persilja, rödlök och olivolja. Denna rätt kan serveras antingen som ett tillbehör eller en lättare lunch. Till dessa rekommenderar jag ett gott bröd och kanske en bit fetaost. Ha en skön söndag! Kram Diana Recept Ugnsbakad aubergine med kikärtor och rödlök aubergine (3 st) olivolja flingsalt peppar Kikärtssallad kikärtor (230 gram kokta) rödlök persilja olivolja flingsalt peppar gräslöksblommor Dela auberginerna i halvor. Skär ett rutmönster i varje halva men inte rakt igenom. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja på, salta och peppra. Baka auberginehalvorna i ca 45 minuter i 175 grader. Blanda under tiden kokta kikärtor, skivad rödlök, hackad persilja, olivolja, salt och peppar. Toppa den ugnsbakta auberginen med kikärtssallad och gräslöksblommor. Recipe in english: Baked aubergine with chickpeas and red onion aubergine olive oil salt pepper Chichpea salad chickpeas red onion parsley olive oil sea salt pepper chives flowers Preheat the oven to 175 C. Cut the aubergines in half, lengthways. Cut a square pattern in each half but not straight through. Put them in an ovenproof pan. Drizzle a little olive oil and season with salt and pepper. Bake for 45 minutes. Meanwhile, mix chickpeas, red onion, chopped parsley, olive oil, salt and pepper. Top the baked aubergine with the salad and purple chives flowers.