Jag njuter av värmen och sommaren fram tills det är dags att sova och det är 25 grader kvavt i vårt sovrum. Inte heller hjälper det när det flyger in en geting under täcket och sticker mig tidigt en morgon. Andra gången i mitt liv och jag minns inte att det gjorde så ont. Galet! Nu är jag rädd för att getingarna ska komma in i sovrummet vilket gör det ännu svårare att somna. Komplicerade nätter leder till okomplicerade smårätter som min ugnsbakade feta. Liten insats men maxat med smak! Någon dag tidigare hade jag dragit igång en surdeg som stod och kalljäste i kylen i 2 dygn. Focaccia blev det av den och på så vis skapades en fullbordad middag ihop med rostade paprikor. FOTO OCH RECEPT: DIANA DONTSOVA Min favorit av dessa två är kombinationen feta och ricotta ihop med citronzest. En magisk kombo av den lite sötaktiga ricottan, salta fetaosten och friskheten från citronen. Sonen å andra sidan la sin röst på den andra formen med mycket hetta och smak från oliver och jalapeno. Du får testa och avgöra vilken som är din favorit av dessa två! RECEPT 1: UGNSBAKAD FETA MED RICOTTA OCH TOMATER 2 pkt feta à 150 g 1 burk ricotta, 250 g röda minitomtater olivolja 1 citron, zesten Aleppopeppar (chiliflakes) flingsalt färsk basilika (toppas efteråt) Gör så här: - Sätt ugnen på 200 grader. - Placera feta i en ugnsfast form. Bre över ricottan. Toppa med citronzest, Aleppopeppar och flingsalt. Lägg på halverade minitomater. - Ringla olivolja över. - Baka i ugnen i ca 15 minuter eller tills tomaterna har mjuknat. Toppa med hackad färsk basilika och servera till ett gott bröd. RECEPT 2: UGNSBAKAD FETA MED TOMATER, JALAPENO OCH OLIVER 1 pkt feta minitomater picklad jalapeno (finns på glasburk) kärnfria oliver olivolja flingsalt svartpeppar Gör så här: - Sätt ugnen på 200 grader. - Placera feta i en ugnsfast form. Toppa med hackad picklad jalapeno, hackade oliver, halverade minitomater och flingsalt. - Ringla olivolja över. - Baka i ugnen i ca 15 minuter eller tills tomaterna har mjuknat. Dra några varv med pepparkvarnen och servera till ett gott bröd.