Något jag brukar ha hemma i kylen är grillad paprika i olja som säljs i glasburk. Den är god att servera som den är eller kan du skära ner och värma den i ugnen ihop med vitost och oliver. Supergott! Föreställ dig varm bakad vitost med en bit paprika som du brer på ett gott bröd. Toppa med en olivbit och njut av varje tugga. Nu när jag har haft barn hemma från skolan har just den här enkla rätten varit något de beställt till lunch mer än en gång i veckan. RECEPT OCH FOTO: DIANA DONTSOVA RECEPT UGNSBAKAD VITOST MED GRILLAD PAPRIKA 1 bit vitost (Travnicki vitost) 2 ugnsgrillade röda paprikor (Plivit) ca 10 gröna oliver solrosolja färsk timjan chiliflakes Gör så här: - Hacka grillad paprika och gröna oliver i bitar. Lägg i en ugnsfast form. - Lägg vitosten ovanpå och ringla lite solrosolja på. - Baka i mitten av ugnen i 200 grader tills vitosten börjar få färg, ca 20 minuter. - Toppa med färsk timjan och chili. Serveras med bröd, gärna somunbröd som på bilden.