Hej! Ett litet knep som gör en vegetarisk pastasås eller soppa extra god är att rosta grönsakerna först. Det gör du enkelt genom att ugnsrosta grönsakerna i ca 25 minuter. Smaken blir fylligare och ger rätten ett lyft. Rostad broccoli smakar mycket mer än kokt. Den påminner lite om grönkål om jag ska jämföra med något annat. När barnen var små upptäckte jag att grönsaker som ratades av dem funkade alldeles utmärkt om de serverades ugnsrostade. Så klart att en del grönsaker hamnade på en plåt och sedan på deras tallrikar. Ett perfekt sätt att få barn att anamma nya grönsaker som sen känns bekanta i andra former och maträtter. Ett tips om du har yngre barn! Just den här pastasåsen gillar jag att ha grädde i, men det är så klart en smaksak. Äter du vegansk mat kan du enkelt byta ut den mot en annan produkt som du vanligtvis använder. På så sätt funkar det här receptet både som en vegetarisk och vegansk pastasås. FOTO: DIANA DONTSOVA I Skåne har vi inte fått någon snö i helgen vilket jag är glad för. Idag ska jag nämligen grilla nektariner till ett grilluppslag för Ullareds kundtidning. Bilder som figurera på sociala medier visar att Småland har blivit ett vinterlandskap ännu en gång. Hur ser det ut hos er? Önskar er alla en härlig start på veckan! Kram Diana RECEPT Vegetarisk pasta med broccoli och valnötter 4 portioner kokt spaghetti (följ anvisningen på förpackningen) 500 gr färsk broccoli olivolja flingsalt 2 vitlöksklyftor 2 tärningar grönsaksbuljong 3-4 dl grädde (för vegan välj kokosmjölk eller vegansk grädde) ev pastavatten sriracha (stark chilisås) 1 stor näve valnötter svartpeppar ev salt oxalis Sätt ugnen på 200 grader. Skölj broccolin och skär den i småbuketter. Lägg på en plåt, salta och ringla olivolja över. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Koka spaghettin i saltat vatten. Se till att spara en kopp pastavatten innan du häller av allt vatten. Lägg den ugnsrostade broccolin i en gryta. Tillsätt pressad vitlök och smula ner buljongtärningarna. Häll på grädde och låt små puttra i några minuter. Smaka av med sriracha, salt och peppar. Lägg i den kokta spaghettin i broccolisåsen och rör om. Vill du ha mer vätska, tillsätt det sparade pastavattnet. Hacka ner valnötterna i mindre bitar. Lägg upp pasta på tallrikar och toppa med valnötter, oxalis och extra svartpeppar. Njut!