Hej! Jobbar du fortfarande och behöver extra kraft tills det är dags för semestern? Gör en power vegobowl till lunch eller middag! Linser toppade med dijonmarinerad rödkål och annat gott. Vegobowls över lag är den bästa sommarmaten, lite av en smarrig och hälsosam pyttipanna. Grunda med linser, matvete eller bulgur och toppa med goda grönsaker och frukter. Perfekt! FOTO: DIANA DONTSOVA Jag skulle själv behöva en sån här bowl. Min semester börjar inte riktigt än och jag har nog aldrig längtat så mycket efter att komma iväg söderut som i år. Njut av dagen var ni än befinner er! Idag skiner iallafall solen i Lund. Kram Diana RECEPT En linsbowl med dijonmarinerad rödkål, 4 port ca 4 dl kokta linser eller 1 pkt frösotto 1 msk rapsolja 5 dl vatten ca 1 dl riven parmesan Gör så här: Hetta upp rapsolja i en panna, tillsätt blandningen och fräs i 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt vatten och småkoka i 15 minuter under lock. Blanda i parmesan. Picklad rödlök 2 rödlökar 1 dl ättika, 12% 2 dl socker 3 dl vatten 2 tsk salt Häll vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka tills sockret och saltet har lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna en aning. Under tiden, skala och skiva löken. Lägg över den i en glasburk. Häll över ättikslagen och låt stå utan lock tills den svalnat helt. Sätt på locket och förvara i kylen. Har du ingen glasburk med lock får det lika bra med en bunke och plastfolie. Dijonmarinerad rödkål 200 g rödkål 2 msk djionsenap 3 msk rapsolja 1 msk vatten några droppar citron salt Strimla rödkålen. Blanda ihop resten av ingredienserna till vinegrätt. Häll den över rödkålen och rör om. Smaka av och tillsätt mer salt och citron om så önskas. Topping dijonmarinerad rödkål picklad rödlök pumpafrön 1 polkabeta, tunt skivad 1 lila morot, skivad röda salladsblad vindruvor björnbär, (kan uteslutas eller serveras bredvid) oxalis