Annons

Annons


Den godaste köttfärsåsen – recept!

Hej!

En supergod klassisk köttfärssås med extra mycket smak blir veckans middagstips. Pasta bolognese måste väl ändå vara den maträtt vi lagar ofta men aldrig tröttnar på. Tänk så många olika varianter det måste finnas. För visst smakar den olika beroende på vem som lagat den?

Annons

Hemma hos oss är det alltid min man Peter som lagar köttfärssås och så har det varit väldigt länge. Barnen och jag älskar hans köttfärs och därför är det Peters recept jag delar med er. Han följer aldrig recept men igår fick jag honom att både använda måttsats och anteckna alla ingredienser. Receptet ser du längst ner! Tänk på att en köttfärssås är som en gryta, alltid godast dagen efter.


FOTO: DIANA DONTSOVA

Önskar er en underbar helg!

Kram Diana

 

Köttfärssås, 8 portioner
1 kg färs, bland eller nöt
2 gula lökar
4 morötter
2 klyftor vitlök
rapsolja (till att fräsa i)
2 msk ketchup
2 dl rött vin eller vatten (några extra skvättar när såsen puttrar i 40 minuter)
3 burkar krossade tomater
1 msk kalvfond
2 msk paprikapulver
2 msk chilipulver
1 msk sriracha
2 msk torkad timjan
1 msk spiskummin
rikligt med svartpeppar, helst mortlade svartpepparkorn
salt

kokt spaghetti eller annan pasta till servering (följ förpackningens instruktioner)

Gör så här:
Riv morötter och hacka lök. Fräs i rapsolja, utan att det tar färg.
Tillsätt färs, helst lite i taget så att den inte blir kokt utan brynt.
Häll i vin, pressad vitlök och timjan. Låt koka upp.
Tillsätt resten och låt köttfärssåsen puttra utan lock i ca 40 minuter, gärna längre. Rör om då och då.
Servera till kokta pasta! Köttfärssåsen är godast dagen efter.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar