Annons

Annons


Morotssallad med hasselnötter

Hej!

En fräsch och knaprig sallad efter helgens alla utsvävningar är inte helt fel. Idag bjuder jag på en god morotssallad med hasselnötter och basilika. Tänk på att det finns morötter i flera olika färger som lila, vita, gula och orange. Blanda alla färger så blir salladen extra fin att servera till sommarens alla grillfester.

Annons


FOTO: DIANA DONTSOVA

Den här morotsalladen går bra att ställa fram och bjuda gästerna under tiden kocken grillar. En liten förrätt som mättar och perfekt ihop med några oliver i en skål bredvid. På så sätt behöver inte kocken stressa.

Jag hoppas verkligen ni har haft mer sol än vi i Skåne!

Kram Diana

 

RECEPT

Morotssallad med hasselnötter, 4 port
6 morötter, i olika färger
150 gr feta- eller vitost
1 dl hackade hasselnötter
1/2 dl blad av färsk basilika

Dressing:
3 msk olikolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

Gör så här:
Skala morötterna och skiva med en mandolin eller osthyvel. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över morötterna och toppa med ost, hasselnötter och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera!

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar