Annons

Annons


Pasta Carbonara – det riktiga receptet!

Hej!
I veckan var det Pasta Carbonara dagen och då passade jag på att laga enligt det riktiga receptet, dvs. utan grädde. Vi i de skandinaviska länderna är väldigt förtjusta i mejeriprodukter men en carbonara ska göras på endast bacon, äggulor och ost. Sen får man aldrig glömma svartpepparn! Den perfekta avslutningen före servering.  Om någon av er tycker att det ska vara två sorters ost för en äkta carbonara så stämmer det.

Annons

Vissa blandar i pecorino och det är också gott. Själv tycker jag att det räcker med parmesan, gärna mycket. Den får gärna ställas fram på matbordet med ett rivjärn till oss som vill riva lite extra.


FOTO: DIANA DONTSOVA

Har du inte lagat detta på ett tag så tycker jag att det är dags. Skippa grädden som finns i en del recept och gör en klassisk pasta carbonara.

Önskar er en skön påskvecka!

Kram Diana

PS. Har du hunnit färga några ägg? Här finns en del tips om du är sugen! 

RECEPT

Pasta Carbonara, 4 port

400 gr spaghetti
salt

200 gr bacon eller rökt sidfläsk
4 äggulor
100 gr riven parmesan
(ca 1 dl pastavatten)
svartpeppar

Koka upp saltat vatten i en kastrull (med lock).
Lägg i spaghettin och koka utan lock tills den nästan är färdigkokt, dvs. al dente.
Spara pastavatten i en kopp innan allt vatten hälls av.
Stek bacontärningar under tiden pastan kokar.
Lägg över den kokta spaghettin i baconet med fettet i. Rör om.
Vispa upp äggulorna och blanda i riven parmesan.
Sänk värmen och häll långsamt ner äggsmeten i stekpannan med spaghettin. Rör om försiktigt och låt det tjockna lite grann. För ännu krämigare konsistens, tillsätt det sparade pastavattnet.
Avsluta med att riva lite extra parmesan på och dra några varv med pepparkvarnen. Serveras direkt!

 

KOLLA IN HÄR OM VILL DU LAGA VEGETARISK BROCCOLIPASTA

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar