Annons

Annons


Sallad med fikon, halloumi och hasselnötter

fikon 040-2fikon 072-3fikon 068-2
Foto, styling och recept: Diana Dontsova

Träden har nu sakta börjat skifta färg. När denna förvandling sker är det helt magiskt hur vackert mycket omkring oss blir. Även om våren är min favoritårstid kan jag förstå dem som älskar hösten. Själv inspireras jag mycket av höstens färger när jag lagar mat, för att inte tala om säsongens råvaror. Det är nu det blir dags för fikon, pumpa och mustiga grytor. Just fikon är jag väldigt förtjust i, framförallt smaken, färgen och formen. Idag blir det en sallad med fikon, halloumi och hasselnötter. Halloumi är en ost jag ibland tar till istället för kött, ett gott alternativ som funkar i både sallad och gryta. För att höja fikonsmaken har jag gjort en hasselnötsdressing med både salt och honung.  Salladen kan du antingen servera som huvudrätt med ett gott bröd eller som en enkel förrätt.

Annons

Hoppas ni haft en bra vecka! Nu är det snart helg!

Kram Diana

Recept:
Sallad med fikon, halloumi och hasselnötter:

Blandsallad
Färska fikon
Halloumi
Hasselnötter

Dressing:
Hasselnötter (rostade förhöjer smaken)
Olivolja
Flingsalt
Honung

Skär halloumin i skivor, ca 1 cm tjocka. Stek i en stekpanna på båda sidorna tills osten får en gyllenbrun färg. Skär fikonen i klyftor. Lägg upp sallad, halloumi och fikon på ett fat. Mixa hasselnötter i en mixer och tillsätt olivolja, honung och flingsalt. Hur mycket olja du tar beror på hur tjock dressing du vill ha. Ringla sedan dressingen över hela salladen. Toppa med extra hasselnötter.

LÄS OCKSÅ


13 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar