Annons

Annons


Vegetarisk pasta med rostad broccoli och valnötter

Hej!

Ett litet knep som gör en vegetarisk pastasås eller soppa extra god är att rosta grönsakerna först. Det gör du enkelt genom att ugnsrosta grönsakerna i ca 25 minuter. Smaken blir fylligare och ger rätten ett lyft. Rostad broccoli smakar mycket mer än kokt. Den påminner lite om grönkål om jag ska jämföra med något annat.

Annons

pasta vegan vego broccoli valnotter middagstips recept0D1A2173-2

När barnen var små upptäckte jag att grönsaker som ratades av dem funkade alldeles utmärkt om de serverades ugnsrostade. Så klart att en del grönsaker hamnade på en plåt och sedan på deras tallrikar. Ett perfekt sätt att få barn att anamma nya grönsaker som sen känns bekanta i andra former och maträtter. Ett tips om du har yngre barn!

pasta vegan vego broccoli valnotter middagstips recept0D1A2160

Just den här pastasåsen gillar jag att ha grädde i, men det är så klart en smaksak. Äter du vegansk mat kan du enkelt byta ut den mot en annan produkt som du vanligtvis använder. På så sätt funkar det här receptet både som en vegetarisk och vegansk pastasås.

pasta vegan vego broccoli valnotter middagstips recept0D1A2164-3

FOTO: DIANA DONTSOVA

I Skåne har vi inte fått någon snö i helgen vilket jag är glad för. Idag ska jag nämligen grilla nektariner till ett grilluppslag för Ullareds kundtidning. Bilder som figurera på sociala medier visar att Småland har blivit ett vinterlandskap ännu en gång. Hur ser det ut hos er?

Önskar er alla en härlig start på veckan!

Kram Diana

 

RECEPT

Vegetarisk pasta med broccoli och valnötter

4 portioner kokt spaghetti (följ anvisningen på förpackningen)

500 gr färsk broccoli
olivolja
flingsalt

2 vitlöksklyftor
2 tärningar grönsaksbuljong
3-4 dl grädde (för vegan välj kokosmjölk eller vegansk grädde)
ev pastavatten
sriracha (stark chilisås)
1 stor näve valnötter
svartpeppar
ev salt
oxalis

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj broccolin och skär den i småbuketter. Lägg på en plåt, salta och ringla olivolja över. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Koka spaghettin i saltat vatten. Se till att spara en kopp pastavatten innan du häller av allt vatten.
Lägg den ugnsrostade broccolin i en gryta. Tillsätt pressad vitlök och smula ner buljongtärningarna. Häll på grädde och låt små puttra i några minuter. Smaka av med sriracha, salt och peppar.
Lägg i den kokta spaghettin i broccolisåsen och rör om. Vill du ha mer vätska, tillsätt det sparade pastavattnet. Hacka ner valnötterna i mindre bitar. Lägg upp pasta på tallrikar och toppa med valnötter, oxalis och extra svartpeppar. Njut!

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar